Zalmwafels met komkommerdip
4
Zalmwafels
• bladerdeeg
• 150gr gerookte zalm
• Gravlax kruiden
• zwarte peper
Komkommerdip
• 1 komkommer
• 1 teentje look
• 1 kleine rode ui
• 200gr Griekse yoghurt
• 200gr zure room
• 3gr peterselie
• 5gr dille
• zeste van 1/2 citroen
• zwarte peper en gerookt zout
Zalmwafels
1. Snij het bladerdeeg op de maat van uw wafelijzer.
2. Verdeel de gerookte zalm over het bladerdeeg. Blijf hierbij binnen de randen.
Kruid goed met de Gravlax kruiden (mogen goed doorsmaken) en zwarte peper.
3. Leg een 2de vel bladerdeeg hierop en druk de randen even aan.
4. Bak de wafels in een op temperatuur gebrachte wafelijzer tot ze goudgeel zijn.
5. Snij nadien de randjes eventueel wat bij.
Komkommerdip
1. De komkommer, wassen, schillen, de zaadjes er uit halen en in stukken van
+/-3cm snijden. Breng deze in de mengbeker en hak: 3 sec / std 5
Breng over in het stoommandje om uit te laten lekken.
Duw met de spatel zo veel mogelijk vocht uit.
2. Breng in de mengbeker, de look (in 2 gesneden en ontkiemd),
de rode ui (in 2 gesneden) de peterselie en dille en hak: 3 sec / std 8
Spatel alles naar beneden.
3. Voeg toe in de mengbeker: de uitgelekte komkommer, Griekse yoghurt,
zure room, citroenzeste, peper en zout en meng:
20 sec / linksdraaiend / std 2.5
Serveer de zalmwafels met deze verfrissende komkommerdip.
Gravlax kruiden komen uit Scandinavië en zijn een typische kruidenmengeling op basis van mosterdpoeder een dille, voor het marineren van zalm.
‘Gravad lax’ betekent letterlijk ‘begraven zalm’.
Inspired by Birgerskitchen van Flavor Shop te Gooik.
Sapidum!!