
Tip
printen
- Vervang de Italiaanse kruiden door gedroogde oregano, rozemarijn, ...
- Wil je een pittigere versie, voeg dan wat chilipasta toe.
- Heerlijk als dip bij rauwe groentjes, geroosterde bloemkool, krieltjes (uit de oven met olijfolie en tijm), grissini, crackers...
Snack
Tomatenhummus
1 schaaltje
ingrediënten
- • 1 teentje look
- • 200gr kikkererwten
- • 10gr tahini
- • 35gr tomatenpuree
- • 30gr olijfolie
- • 10gr citroensap
- • 1kl Italiaanse kruiden
- • 1/2 kl paprikapoeder
- • zwarte peper / zout
Bereiding
- Spoel de kikkererwten onder koud water, laat uitlekken en ontvlies ze.
- Breng in de mengbeker 1 teentje look (in helft gesneden, ontkiemd) en hak:
4 sec / std 7. Spatel alles naar beneden. - Voeg de kikkererwten, de kruiden, tahini, tomatenpuree, citroensap en olijfolie toe en mix tot een gladde puree.
1 min / std 4. Indien nodig, spatel tussendoor alles naar beneden. - Kruid met zwarte peper en zout.
- Werk de hummus af met wat olijfolie erbovenop, sesamzaadjes en een fijngesneden radijsje.
SAPIDUM!!