Tip

- Vervang de Italiaanse kruiden door gedroogde oregano, rozemarijn, ...

- Wil je een pittigere versie, voeg dan wat chilipasta toe.

- Heerlijk als dip bij rauwe groentjes, geroosterde bloemkool, krieltjes (uit de oven met olijfolie en tijm), grissini, crackers...

printen
Snack

Tomatenhummus

1 schaaltje

ingrediënten
  • • 1 teentje look 
  • • 200gr kikkererwten
  • • 10gr tahini
  • • 35gr tomatenpuree
  • • 30gr olijfolie
  • • 10gr citroensap
  • • 1kl Italiaanse kruiden
  • • 1/2 kl paprikapoeder
  • • zwarte peper / zout
Bereiding
  1. Spoel de kikkererwten onder koud water, laat uitlekken en ontvlies ze.
  2. Breng in de mengbeker 1 teentje look (in helft gesneden, ontkiemd) en hak:
    4 sec / std 7. Spatel alles naar beneden.
  3. Voeg de kikkererwten, de kruiden, tahini, tomatenpuree, citroensap en olijfolie toe en mix tot een gladde puree.
    1 min / std 4. Indien nodig, spatel tussendoor alles naar beneden.
  4. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Werk de hummus af met wat olijfolie erbovenop, sesamzaadjes en een fijngesneden radijsje.

SAPIDUM!!