Tip

Hoe spicy je het maakt, hangt af van de
soort en hoeveelheid rode chilipeper dat je toevoegt.

printen
Soepen

Thaïse pompoensoep

4 porties

ingrediënten
  • • 150gr ui 
  • • 2 teentjes look 
  • • 1 stengel citroengras
  • • 40gr gember
  • • 1 rood chilipepertje
  • • 30gr olijfolie
  • • 600gr pompoen (in blokjes van 3cm)
  • • 1/2 kl rode currypasta                   
  • • 1 kl kurkuma
  • • 2 kl groentenbouillonpasta (Hercules)
  • • 400gr kokosmelk
  • • 400gr water
  • • peper en zout               
  • • optioneel: kokosroom, koriander of basilicum
Bereiding


1.  Breng in de mengbeker de 2 teentjes look (in helft gesneden, ontkiemd),
    de ui (in 2 of 4 gesneden), het citroengras (in stukjes), de gember (in stukjes)
    en het chilipepertje (in stukjes) en hak: 2 sec / std 7 
    Spatel alles naar beneden.

2.  Voeg 30gr olijfolie toe en sauteer: 10 min / 120°C / std 1

3.  Voeg de pompoenblokjes toe en hak: 5 sec / std 5 
     Spatel alles naar beneden.

4.  Voeg de rode currypasta, kurkuma, groentenbouillonpasta, peper, zout,
     kokosmelk en water toe en kook: 20 min / 100°C / std 1

5.  Mix de soep gedurende 1 min / std 4 -> 9 ( geleidelijk de snelheid verhogen).
     Met de TM6 kan je hiervoor de functie ‘blender’ gebruiken, de snelheid wordt
    dan automatisch geleidelijk verhoogd.

6.  Serveer met kokosroom en koriander of basilicum