
Hoe spicy je het maakt, hangt af van de
soort en hoeveelheid rode chilipeper dat je toevoegt.
Thaïse pompoensoep
4 porties
- • 150gr ui
- • 2 teentjes look
- • 1 stengel citroengras
- • 40gr gember
- • 1 rood chilipepertje
- • 30gr olijfolie
- • 600gr pompoen (in blokjes van 3cm)
- • 1/2 kl rode currypasta
- • 1 kl kurkuma
- • 2 kl groentenbouillonpasta (Hercules)
- • 400gr kokosmelk
- • 400gr water
- • peper en zout
- • optioneel: kokosroom, koriander of basilicum
1. Breng in de mengbeker de 2 teentjes look (in helft gesneden, ontkiemd),
de ui (in 2 of 4 gesneden), het citroengras (in stukjes), de gember (in stukjes)
en het chilipepertje (in stukjes) en hak: 2 sec / std 7
Spatel alles naar beneden.
2. Voeg 30gr olijfolie toe en sauteer: 10 min / 120°C / std 1
3. Voeg de pompoenblokjes toe en hak: 5 sec / std 5
Spatel alles naar beneden.
4. Voeg de rode currypasta, kurkuma, groentenbouillonpasta, peper, zout,
kokosmelk en water toe en kook: 20 min / 100°C / std 1
5. Mix de soep gedurende 1 min / std 4 -> 9 ( geleidelijk de snelheid verhogen).
Met de TM6 kan je hiervoor de functie ‘blender’ gebruiken, de snelheid wordt
dan automatisch geleidelijk verhoogd.
6. Serveer met kokosroom en koriander of basilicum