
• Perfect te combineren met rijst,
Griekse pasta, tagliatelle, aardappelpuree.
• De scampis kunnen ook gebakken
worden in plaats van ze te stomen.
Scampis met Pastis
6 porties
- • 2 teentjes look
- • 100gr ui
- • 20gr olijfolie
- • 1kg gepelde scampi’s
- • 2 rode paprika’s (in grote stukken)
- • 3 grote wortelen (in stukken van 0,5à1cm)
- • 2 courgetten (zaadlijsten verwijderd en in grote stukken)
- • 150gr witte wijn
- • 75gr Pastis
- • 1 tl paprikapoeder
- • 1 tl rozemarijn (vers of gedroogd)
- • 70gr tomatenpuree
- • 1 tl mosterd
- • 150 gr room
- • 1 blokje visbouillon of 1 tl visbouillonpasta
- • peper en zout
1. De groenten dienen in fijne brunoise (kubusjes van 3 à 5 mm) te zijn.
Om tijd te besparen heb ik deze ook gehakt in de Thermomix:
- wortelen: 5 sec / std 5
- paprika’s: 5 sec / std 5
- courgetten: 5 sec / std 4,5
Zet deze apart.
2. Breng de look (in helft gesneden en ontkiemd) en ui (in 2 of 4 gesneden) in de mengbeker
en hak: 5 sec / std 5
Duw de resten met de spatel naar beneden in de mengbeker.
3. Voeg 20gr olijfolie en sauteer: 5 min / 120°C / std 1
4. Voeg de gehakte groenten toe samen met de witte wijn, Pastis, kruiden en visbouillon
en kook: 15 min / 100°C / linksdraaiend / lepeltje
5. Plaats de scampi’s in beide Varomaschalen en plaats deze op de mengbeker:
10 min / Varoma / linksdraaiend / lepeltje
6. Neem de Varomaschalen weg en voeg de tomatenpuree, mosterd en room toe:
3 min / 90°C / linksdraaiend / lepeltje
7. Doe de scampi’s in de saus en kruid verder af met peper en zout.
SAPIDUM!!