Tip


• Perfect te combineren met rijst,  
   Griekse pasta, tagliatelle, aardappelpuree.

• De scampis kunnen ook gebakken  
   worden in plaats van ze te stomen.

printen
Vis

Scampis met Pastis

6 porties

ingrediënten
  • • 2 teentjes look
  • • 100gr ui 
  • • 20gr olijfolie
  • • 1kg gepelde scampi’s
  • • 2 rode paprika’s (in grote stukken)
  • • 3 grote wortelen (in stukken van 0,5à1cm)
  • • 2 courgetten (zaadlijsten verwijderd en in grote stukken)
  • • 150gr witte wijn 
  • • 75gr Pastis
  • • 1 tl paprikapoeder
  • • 1 tl rozemarijn (vers of gedroogd)
  • • 70gr tomatenpuree
  • • 1 tl mosterd
  • • 150 gr room
  • • 1 blokje visbouillon of 1 tl visbouillonpasta 
  • • peper en zout
Bereiding

1. De groenten dienen in fijne brunoise (kubusjes van 3 à 5 mm) te zijn.
   Om tijd te besparen heb ik deze ook gehakt in de Thermomix:
   - wortelen: 5 sec / std 5
   - paprika’s: 5 sec / std 5
   - courgetten: 5 sec / std 4,5
   Zet deze apart.
2. Breng de look (in helft gesneden en ontkiemd) en ui (in 2 of 4 gesneden) in de mengbeker
   en hak: 5 sec / std 5
   Duw de resten met de spatel naar beneden in de mengbeker.
3. Voeg 20gr olijfolie en sauteer: 5 min / 120°C / std 1
4. Voeg de gehakte groenten toe samen met de witte wijn, Pastis, kruiden en visbouillon
   en kook: 15 min / 100°C /  linksdraaiend / lepeltje   
5. Plaats de scampi’s in beide Varomaschalen en plaats deze op de mengbeker:
   10 min / Varoma /  linksdraaiend / lepeltje    
6. Neem de Varomaschalen weg en voeg de tomatenpuree, mosterd en room toe:
   3 min / 90°C /  linksdraaiend / lepeltje    
7. Doe de scampi’s in de saus en kruid verder af met peper en zout.

SAPIDUM!!