
- Heerlijk met worst, gestoomde
aardappeltjes en gebakken ui.
- Het is niet nodig de mengbeker
tussendoor uit te spoelen.
Rode kool met appeltjes
4 porties
- per kilo rode kool:
- • 200gr appelen
- • 100 à 150gr ui
- • 30gr olijfolie
- • 30 à 40gr rode wijnazijn
- • 20 à 25gr bloem
- • 30gr suiker
- • 50gr water
- • peper, zout
- • 100gr rode bessengelei
1. Breng de appelen (in 4 gesneden) in de mengbeker en hak: 3 sec / std 4,5
Zet deze apart.
2. Snij de rode kool in grote stukken (breedte +/- 3cm).
Breng +/- 400gr rode kool in de mengbeker en hak: 4 à 5 sec / std 4,5
Zet deze apart.
Herhaal dit tot alle rode kool is gehakt.
3. Breng de ui(en) (in 2 of 4 gesneden) in de mengbeker en hak: 5 sec / std 4,5 à 5
Voeg 30gr olijfolie toe en sauteer: 5 min / 120°C / std 1
Spatel alles naar beneden.
4. Voeg alle gehakte rode kool toe: 5 min / 120°C / linksdraaiend / lepeltje
5. Voeg toe: de gehakte appelen, suiker, bloem, rode wijnazijn, peper, zout en 50gr water.
Spatel alles eens goed om en kook: 30 min / 100°C / linksdraaiend / lepeltje
Spatel alles nog eens goed om en controleer het vocht.
Indien nodig voeg nog wat water bij.
En kook: 30 min / 100°C / linksdraaiend / lepeltje
6. Indien de rode kool gaar is zoals gewenst, voeg de rode bessengelei toe en meng: 10 sec / linksdraaiend / std 3
Proef indien voldoende gekruid (peper en zout) en dien op.
SAPIDUM!!