Tip

- Heerlijk met worst, gestoomde
   aardappeltjes en gebakken ui.

- Het is niet nodig de mengbeker
   tussendoor uit te spoelen.

printen
Bijgerecht

Rode kool met appeltjes

4 porties

ingrediënten
  • per kilo rode kool:
  • • 200gr appelen
  • • 100 à 150gr ui
  • • 30gr olijfolie
  • • 30 à 40gr rode wijnazijn
  • • 20 à 25gr bloem
  • • 30gr suiker
  • • 50gr water                  
  • • peper, zout
  • • 100gr rode bessengelei
Bereiding

1.  Breng de appelen (in 4 gesneden) in de mengbeker en hak: 3 sec / std 4,5
     Zet deze apart.

2.  Snij de rode kool in grote stukken (breedte +/- 3cm).
     Breng +/- 400gr rode kool in de mengbeker en hak: 4 à 5 sec / std 4,5
     Zet deze apart.
     Herhaal dit tot alle rode kool is gehakt.

3.  Breng de ui(en) (in 2 of 4 gesneden) in de mengbeker en hak: 5 sec / std 4,5 à 5
     Voeg 30gr olijfolie toe en sauteer: 5 min / 120°C / std 1
     Spatel alles naar beneden.

4.  Voeg alle gehakte rode kool toe:  5 min / 120°C /  linksdraaiend /  lepeltje

5.  Voeg toe: de gehakte appelen, suiker, bloem, rode wijnazijn, peper, zout en 50gr water.  
     Spatel alles eens goed om en kook: 30 min / 100°C /  linksdraaiend / lepeltje
     Spatel alles nog eens goed om en controleer het vocht.
     Indien nodig voeg nog wat water bij.
     En kook: 30 min / 100°C /  linksdraaiend / lepeltje

6.  Indien de rode kool gaar is zoals gewenst, voeg de rode bessengelei toe en meng:  10 sec /  linksdraaiend   / std 3
     Proef indien voldoende gekruid (peper en zout) en dien op.


SAPIDUM!!