Vis
Risotto van bloemkoolrijst met scampi’s
4 porties
ingrediënten
- • 1 bloemkool (+/- 500gr)
- • 20 à 24 scampi’s
- • 1 teentje look
- • 250gr kokosmelk (ongezoet)
- • 4 Kaffir limoenblaadjes
- • 1 el witte balsamicoazijn of witte wijnazijn
- • 2 el mascarpone (+/- 100gr)
- • ras el hanout (Noord-Afrikaanse kruidenmengsel)
- • peper, zout
- • verse gesneden bieslook
Bereiding
- Breng in de mengbeker 1 teentje look (in helft gesneden, ontkiemd) en hak:
3 sec / std 5 Spatel alles naar beneden. - Voeg de bloemkool in roosjes toe en hak: 5 sec / std 5
- Voeg de kokosmelk, de Kaffir limoenblaadjes, peper en zout toe en kook:
10 min / 100°C / linksdraaiend / lepeltje, zonder maatbekertje - Bak ondertussen de scampi’s 2 minuten aan elke kant.
Kruiden met peper en zout en strooi er flink wat ras el hanout over. - Giet bij de risotto, vlak voor het opdienen, de witte balsamicoazijn.
Kook nog even door indien de risotto al wat afgekoeld is. - Roer de mascarpone door de risotto.
- Verdeel de risotto, schik er de scampi’s op en werk af met de gehakte bieslook.
(de Kaffir limoenblaadjes kunnen erbij geserveerd worden, maar zijn niet om op te eten)