Tip

Inspired by Colruyt.

printen
Risotto

Risotto met raapjes en boschampignons

4 porties

ingrediënten
  • • 4 lente-uitjes
  • • 4 raapjes
  • • 350 à 400gr boschampignons
  • • 20gr olijfolie
  • • 320gr risotto rijst
  • • 160gr witte wijn 
  • • 600gr water
  • • 1 à 2 kl groentenbouillonpasta (Hercules)                  
  • • peper, zout
  • • 50gr parmezan


Bereiding

1.  Breng de parmezan in de mengbeker en maal: 10 sec / std 10 Zet deze apart.

2.  Breng in de mengbekeer 3 lente-uitje (in grote stukken gesneden) en hak: 5 sec / std 5 
     Spatel alles naar beneden.

3.  Voeg 20gr olijfolie toe en sauteer: 3 min / 120°C / std 1

4.  Voeg de boschampignons toe (in 2 of 4 gesneden): 8 min / 120°C /  linksdraaiend / lepeltje,  zonder maatbekertje
     (zet eventueel het stoommandje op het deksel)
     Zet deze apart.

5.  Schil de raapjes en snij in blokjes van 1 cm en breng in de mengbeker.
     Voeg 20gr olijfolie toe en sauteer: 3 min / 120°C /  linksdraaiend / lepeltje

6.  Voeg 320gr risotto rijst toe en sauteer: 4 min / 120°C  /  linksdraaiend   / std 1  zonder maatbeker.

7.  Voeg 160gr witte wijn en 600gr water, bouillonblokje of –pasta, peper en zout toe en schraap over de bodem
     van de mengbeker met de spatel om de rijst los te maken.
     Kook 18-20 min / 100°C /   linksdraaiend   / std 1.
     Plaats hierbij het stoommandje in plaats van de maatbeker op het deksel van de mengbeker om spatten te voorkomen.

8.  Breng de risotto over in een kom en meng de gemalen parmezan onder alsook het ui/champignonmengsel.
     Werk af met fijngesneden lente-ui en parmezan.