Vis
Lasagne van courgette, tonijn en ricotta
4 porties
ingrediënten
- • 2 gele courgette
- • 150gr sjalot of ui
- • 2 teentjes look
- • 30gr olijfolie
- • 700gr passata
- • 400gr verse spinazie
- • kruiden naar keuze: provencaalse, Italiaanse, oregano, tijm, marjolein, ...
- • 300gr tonijn (blik)
- • 250gr ricotta
- • 3 kl kappertjes
- • bladpeterselie
- • zwarte peper, zout
- • cayennepeper
- • 100gr geraspte Gruyère kaas
Bereiding
- Breng in de mengbeker 2 teentjes look (in helft gesneden, ontkiemd) + 150gr ui (in helft gesneden) en hak:
5 sec / std 5
Spatel alles naar beneden en voeg 30gr olijfolie toe en sauteer: 7 min / 120°C / std 1 - Was ondertussen de spinazie en laat uitlekken.
Voeg de passata en kruiden toe in de mengbeker.
Breng in de varomaschaal de verse spinazie, kruid met peper en stoom:
20 min / Varoma / std 1 tot de spinazie is geslonken. - Verwarm de oven voor op 185°C. Laat de tonijn uitlekken.
Hak de peterselie fijn. - Breng in een kom: de tonijn, kappertjes, ricotta, gehakte peterselie en kruid met zout en cayennepeper en meng samen.
- Breng in een ovenschotel een laagje passata.
Leg hierop een laag courgetterepen, daarop een laag ricotta-tonijnmengsel en verdeel hierop 1/3 van de spinazie.
Terug een laag passata, courgetterepen, ricotta-tonijnmengsel en spinazie enz tot alles is opgewerkt.
Breng bovenaan een laag geraspte Gruyère kaas. - Dek af met aluminiumfolie en bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 min.
Verwijder de folie en bak nog 25 min tot goudbruin.
SAPIDUM!!