Confituur
Jam van mandarijnen
2 potjes
ingrediënten
- • 750gr mandarijnen (+/- 10 stuks)
- • 10gr citroensap
- • 375gr geleisuiker
- • 15gr Cointreau of Triple Orange met Cognac
- • 135gr water
Bereiding
- Was de helft van de mandarijnen zorgvuldig en neem hiervan de zeste.
- Breng de zeste in de mengbeker samen met 15gr Cointreau of Triple Orange en 135gr water
en kook: 10 min / Varoma / std 1 - Giet het overgebleven vocht weg door middel van het stoommandje.
- Verwijder van alle mandarijnen, de pel alsook de witte vliezen.
- Voeg het vruchtvlees toe in de mengbeker alsook het citroensap en de geleisuiker en meng: 10 sec / std 6
- Spatel alles naar beneden en kook: 25 min / Varoma / std 1 zonder maatbeker.
Plaats hierbij het stoommandje op het deksel van de mengbeker om spatten te voorkomen. - Ga de consistentie na en indien ok, breng de jam in de (gesteriliseerde) jampotten.
Sluit de potten en draai ze om tot ze zijn afgekoeld om de lucht te laten ontsnappen om de ontwikkeling van bacteriën te voorkomen.
SAPIDUM!!