Gevogelte
Gepofte zoete aardappel met shredded chicken
4 porties
ingrediënten
- • 1 dikke zoete aardappel per persoon
- • 2 teentjes look
- • 150gr ui
- • 400gr broccoli (in roosjes)
- • 400gr prei (in ringetjes)
- • 700gr kipfilet (in blokjes)
- • olijfolie
- • 300gr yoghurt (Griekse, …)
- • zout, peper, paprikapoeder
- • peterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht).
Wikkel elke zoete aardappel in aluminiumfolie en bak in de voorverwarmde oven gedurende +/- 1 uur. - Breng de peterselie in de mengbeker en hak: 3 sec / std 8
Doe over in een kommetje en zet apart. - Breng in de mengbeker 500gr water (+ eventueel bouillonblokje of verse kruiden),
in het stoommandje de broccoliroosjes, in de varomaschaal de preiringen en in
de varomatray de kippenblokjes (kruiden met peper, zout, paprikapoeder)
en stoom: 25 min / Varoma / std 1.
Zet alles opzij en hou warm.
TM6: via volgende link kunnen de preiringen gesauteerd worden:
https://cookidoo.be/recipes/recipe/nl-BE/r494049
Dit dient wel apart te gebeuren. - Ledig en droog de mengbeker en voeg toe:
TM5: 2 teentjes look (in helft gesneden) + 150gr ui (in helft gesneden) en hak: 5 sec / std 5
Schraap alles naar beneden en voeg 20gr olijfolie toe en sauteer: 7 min / 120°C / std 1
TM6: 2 teentjes look (in helft gesneden) en hak: 5 sec / std 5 + 150gr ui (in wedges) en voeg 20gr olijfolie toe.
Via volgend link kan je de uien bruinen:
https://cookidoo.be/recipes/recipe/nl-BE/r491107 en hak: 2 sec / std 4 - Voeg de gestoomde kippenblokjes toe en shred: 4 sec / linksdraaiend / std 4
- Meng onder elkaar: het kippenmengsel, yoghurt, peterselie, broccoliroosjes en de preiringen.
- Haal de zoete aardappels uit de oven (controleer even de gaarheid door in te prikken).
Snij ze middendoor en hol een beetje uit. Voeg dit toe aan het kippenmengsel. - Vul de zoete aardappels met het mengsel en werk af met wat paprikapoeder en peterselie.
SAPIDUM!!