Tip

- De mengbeker dient kraaknet te zijn om eiwitten op te kloppen.
- Een intense smaak bekom je met: chocolade van Jacques Bloc Dessert Puur

printen
Desserts

Chocomousse ‘Cuarenta Y Tres’

8 porties

ingrediënten
  • • 100gr volle melk
  • • 250gr pure chocolade
  • • 250gr room 35%
  • • 25gr Licor 43
  • • 5 eieren (gesplitst)
  • • 60gr suiker of 50gr zusto
  • • snuifje zout
Bereiding
  1. Doe de suiker in de mengbeker en maal: 10 sec / std 10. 
    Het is handig een keukenrolvelletje onder het deksel te plaatsen.
    Duw met de spatel alles naar beneden.
  2. Voeg de chocolade in grote stukken toe en maal: 5 sec / std 7.
    Duw terug met de spatel alles naar beneden.
  3. Voeg de melk toe en meng: 10 sec / std 4. 
    Smelt de chocolade: 4 min / 50°C / std 2. 
  4. Voeg 100gr room, de likeur en 5 eierdooiers toe en mix: 15 sec / std 4. 
    Breng alles over in een kom en laat even afkoelen.

    Eiwitten opkloppen 
    Plaats de vlinder. 
    Doe de eiwitten en een snuifje zout in de mengbeker en klop op: 3 min / std 3,5 of tot het geheel stijf is.
  5. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder het chocolademengsel.

    Room opkloppen 
    Plaats de vlinder. 
    Doe 150gr room in de mengbeker en klop op std 3 zonder een tijd in te stellen.
    De room dient half opgeklopt te worden dus controleren tot de gewenste dikte is bekomen.
  6. Spatel de half-opgeklopte room voorzichtig onder het chocolademengsel. 
  7. Verdeel de chocomousse over de dessertkommetjes en zet voor minstens
    uur in de koelkast vooraleer te serveren.
    Versier met chocoladeschilfers en een aardbei.

SAPIDUM!!

‘Licor 43’ is een zoete Spaanse likeur met een duidelijke vanillesmaak. Het heeft haar naam te danken aan de 43 natuurlijke ingrediënten die de likeur rijk is, waaronder sap van citrus- en andere vruchten, en extracten van aromatische planten. Ze wordt sinds 1924 in Cartagena gemaakt, volgens een recept uit de 18de eeuw. Daar kan je ook een bezoek aan de fabriek brengen.