Tip

Deze dip is heerlijk en bovendien glutenvrij, lactosevrij en zonder toegevoegde suikers. 

printen
Desserts

Chocolade Hummus

1 schaaltje

ingrediënten
  • • 200gr kikkererwten
  • • 20gr tahini
  • • 20gr avocado olie
  • • 35gr ahornsiroop
  • • 35gr chocolade (puur - niet te bitter)
  • • 1/2 kl vanille extract
  • • 1/4 kl zout
  • • fleur de sel
Bereiding
  1. Spoel de kikkererwten onder koud water, laat uitlekken en ontvlies ze.
  2. Breng in de mengbeker de chocolade en maal fijn:
    10 sec / std 10. Haal uit de mengbeker en zet opzij.
  3. Breng in de mengbeker de kikkererwten, avocado olie, ahornsiroop en tahini en mix tot een gladde puree:
    30 sec / std 6. Spatel alles naar beneden. Herhaal indien nodig. Voeg eventueel wat olie bij indien het niet glad genoeg is.
  4. Voeg de chocoladepoeder, vanille extract en zout toe en mix tot een gladde puree:
    20 sec / std 4. Spatel alles naar beneden en herhaal indien nodig. Indien het niet glad genoeg is, voeg 1 el warm water toe tijdens het mixen.
  5. Werk de hummus af met wat fleur de sel. Serveer met vers fruit, grissini, crackers, koekjes, ...

SAPIDUM!!