
Tip
printen
Deze dip is heerlijk en bovendien glutenvrij, lactosevrij en zonder toegevoegde suikers.
Desserts
Chocolade Hummus
1 schaaltje
ingrediënten
- • 200gr kikkererwten
- • 20gr tahini
- • 20gr avocado olie
- • 35gr ahornsiroop
- • 35gr chocolade (puur - niet te bitter)
- • 1/2 kl vanille extract
- • 1/4 kl zout
- • fleur de sel
Bereiding
- Spoel de kikkererwten onder koud water, laat uitlekken en ontvlies ze.
- Breng in de mengbeker de chocolade en maal fijn:
10 sec / std 10. Haal uit de mengbeker en zet opzij. - Breng in de mengbeker de kikkererwten, avocado olie, ahornsiroop en tahini en mix tot een gladde puree:
30 sec / std 6. Spatel alles naar beneden. Herhaal indien nodig. Voeg eventueel wat olie bij indien het niet glad genoeg is. - Voeg de chocoladepoeder, vanille extract en zout toe en mix tot een gladde puree:
20 sec / std 4. Spatel alles naar beneden en herhaal indien nodig. Indien het niet glad genoeg is, voeg 1 el warm water toe tijdens het mixen. - Werk de hummus af met wat fleur de sel. Serveer met vers fruit, grissini, crackers, koekjes, ...
SAPIDUM!!