
Tip
printen
Dit is een simpel en lekker dessertje, waarbij je het soort fruit naar eigen keuze kan aanpassen.
Desserts
Cherry pudding
6 porties
ingrediënten
- • 270gr kersen
- • 70gr suiker
- • 70gr bloem
- • 550gr volle melk (op kamertemp.)
- • 1kl vanille-essence
- • zeste van 1 citroen
- • 6 hittebestendige glazen potjes van
- • +/- 140ml (bijv. Weck)
Bereiding
- Was de kersen, verwijder de steeltjes en de pitjes.
Voeg bij de kersen, 70gr suiker en laat gedurende een half uur macereren. - Breng in de mengbeker 550gr melk, voeg 70gr gezeegde bloem,
de vanille-essence en de citroenzeste toe en verwarm:
5 min / 95°C / std 2 - Mix het geheel: 30 sec / std 6 tot er geen brokjes meer zijn.
Daarna eens laten doorkoken: 2min / 100°C / std 2
Tot je een dikke en homogene crème hebt. - Voeg de gemacereerde kersen toe en mix: 30 sec / std 6
- Verdeel de nog warme pudding in 6 glaasjes (hittebestendig) van +/- 140ml.
- Laat het even afkoelen, bedek met een folie en laat gedurende 4 uur
in de koelkast vooraleer te serveren. - Versier met kersen en een blaadje munt.
SAPIDUM!!