Desserts
Cherry cake
8 porties
ingrediënten
- • 150gr suiker
- • 4 eieren
- • 1 kl vanille-essence
- • 150gr ongezouten gesmolten boter
- • 250gr zelfrijzende bloem
- • 50gr volle melk
- • 50gr rietsuiker
- • 50gr ongezouten malse boter
- • snuifje zout
- • 500gr kersen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C – hete lucht.
- Bekleed een springvorm (diam. 20cm) met bakpapier (bodem en wanden).
- Was de kersen, verwijder de steeltjes en de pitjes door ze in 2 te snijden.
- Doe de suiker in de mengbeker en maal:
10 sec / std 10. Het is handig een keukenrolvelletje onder het deksel te plaatsen.
Duw met de spatel alles naar beneden. - Plaats de vlinder op de messen.
Voeg de eieren toe en klop op: 7 min / 50°C / std 4. - Voeg de gesmolten boter, melk en vanille-essence toe en meng: 5 sec / std 4.
- Voeg de zelfrijzende bloem en een snuifje zout toe en meng:
1 min / std 2,5.
Verwijder de vlinder. - Doe het deeg in een aparte kom en spatel voorzichtig de ontpitte kersen eronder.
- Doe het geheel over in de springvorm.
Verdeel 50gr rietsuiker over het deeg alsook 50gr boter in stukjes. - Bak het af gedurende 40 à 45 min in de voorverwarmde oven.
- Na het afkoelen, werk af met poedersuiker.
SAPIDUM!!