
Tip
printen
Inspired by:
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/kippenbovenbout-met-raapjespuree-en-geroosterde-prei-en-wortel
De schotel met kip en groenten wordt in de oven bereid.
Bijgerecht
Raapjespuree
4 porties
ingrediënten
- • 1 kg zachtkokende aardappelen
- • 500gr raapjes
- • 2 el mosterd
- • 50gr melk
- • 40gr boter
- • nootmuskaat
- • peper en zout
Bereiding
- Breng 500gr water in de mengbeker en warm op tot Varomatemperatuur.
- Snij ondertussen de aardappelen in blokjes (in Varomaschaal) en de raapjes in blokjes (in stoommandje).
Wanneer de Varomatemperatuur is bereikt, breng het stoommandje met de in de mengbeker en de Varomaschaal op het
deksel van de mengbeker en stoom:
20 à 25 min / Varoma / std 1 - Na het stomen, giet het water weg, breng de aardappelen en raapjes in de mengbeker.
Voeg hieraan toe: mosterd, melk, boter, nootmuskaat, peper en zout en mix:
op std 4,5, zonder tijdinstelling
Laat pureren tot gewenste consistentie.
Kruid indien nodig nog bij.